Home Blog

Tips til, hvordan du vælger det rigtige autoværksted til dine behov

Det er en vigtig beslutning at vælge det rigtige autoværksted til dine bilreparationsbehov. Det er vigtigt at finde et værksted, der udfører kvalitetsarbejde til en rimelig pris. Det er dog også vigtigt at udvise forsigtighed, når du vælger et autoværksted. Hvis du ikke undersøger det værksted, du vælger, kan du ende med at betale et stort beløb for en reparation, der ikke lever op til standarden. Find ud af, hvor meget det koster at montere et trækstangssystem på din bil, og hvor du kan få det bedste tilbud. Sammenlign værksteder for at se, hvor du kan få en billig montering af et anhængertræk Ekstra ressourcer.

Tips til at hjælpe dig med at vælge det rigtige autoværksted til dine behov

Undersøg værkstedets omdømme

Det første skridt i valget af den rigtige Autoværksted er at undersøge værkstedets omdømme. Spørg rundt omkring og se, om nogen, du kender, har fået deres bil repareret hos det værksted, du overvejer. Find ud af, om de var tilfredse med det arbejde, der blev udført. Du kan også kigge på nettet efter anmeldelser af værkstedet. Sørg for at læse både de positive og negative anmeldelser for at få et godt overblik over værkstedet.

Tjek om du er certificeret

Du bør kun overveje at bruge et autoværksted, der er certificeret af en velrenommeret organisation. Dette vil sikre, at værkstedet opfylder visse standarder for kvalitet og sikkerhed. Et certificeret værksted vil også have det rette udstyr og uddannet personale til at reparere din bil korrekt.

Få et overslag

Før du får udført noget arbejde, skal du sørge for at få et overslag fra autoværkstedet. Dette vil give dig en idé om, hvor meget reparationen vil koste. Det er vigtigt at sammenligne overslag fra forskellige værksteder, før du træffer en beslutning.

Spørg om garantien, når du får din bil repareret

Det er vigtigt at forhøre sig om garantien. Mange autoværksteder tilbyder en garanti på deres arbejde. Det betyder 5. Spørg om reparationsprocessen

Når du vælger et autoværksted, skal du sørge for at spørge om reparationsprocessen. Find ud af, hvilke skridt der vil blive taget for at reparere din bil. Dette vil hjælpe dig med at vide, hvad du kan forvente under reparationsprocessen.

Kig efter et rent værksted

Når du besøger et autoværksted, skal du kigge dig omkring og se, om værkstedet er rent. Et rent værksted er et tegn på, at personalet er stolte over deres arbejde. Det viser også, at de tager det alvorligt med at yde kvalitetsservice.

Stol på din mavefornemmelse

I sidste ende skal du stole på din mavefornemmelse, når du vælger et autoværksted. Hvis noget ikke føles rigtigt, er det nok bedst at gå videre til et andet værksted.

Hvis du følger disse syv tips, kan du vælge det rigtige autoværksted til dine behov.

Sådan organiserer du den bedste julefrokost med disse aktiviteter

Julen er en fantastisk tid til at mødes med familie og venner. En af de bedste måder at fejre sæsonen på er ved at holde en julefrokost. Hvis du er gået i stå med hensyn til, hvilke aktiviteter du skal lave, skal du ikke bekymre dig! Vi har styr på det. Her er nogle gode idéer til sjove julefrokostaktiviteter, som vil få dine gæster til at tale længe efter, at julen er forbi.

Aktivitet nr. 1 til julefrokost: Escape Room

Et escape room er et fysisk eventyrspil, hvor spillerne er låst inde i et rum og skal bruge elementer i rummet til at løse en række gåder og slippe ud, inden tiden løber ud. Dette er en fantastisk aktivitet for venner eller familiemedlemmer, der nyder at arbejde sammen om at løse problemer. Det er også perfekt til store grupper, da de fleste escape rooms kan rumme op til 12 personer ad gangen.

Julefrokostaktivitet nr. 2: Hemmelig julemand

Secret Santa er en juletradition, hvor deltagerne tilfældigt får tildelt en anden person, som de giver en gave til. Denne aktivitet er perfekt til grupper af venner eller kolleger, som ønsker at udveksle gaver, men som ikke ønsker at bruge for mange penge. Desuden er det en god måde at sprede julehumør på!

For at spille skal hver person skrive sit navn på et stykke papir og folde det sammen til en hat eller skål. Derefter skal alle skiftes til at trække navne fra hatten eller skålen, indtil hver person har en andens navn. Den person, der trækker sit eget navn, kan enten trække igen eller vælge ikke at deltage i aktiviteten (det er op til vedkommende!). Når alle har fået deres Secret Santa-opgave, er det tid til at begynde at shoppe! Deltagerne skal fastsætte et budget for deres gaver og derefter forsøge at finde noget, som deres hemmelige julemand ville elske. På juledagen afslører alle deres gaver og gætter, hvem deres hemmelige julemand var. Dette vil helt sikkert blive et hit i enhver gruppe!

Julefrokost aktivitet nr. 3: White Elephant gaveudveksling

En White Elephant-gaveudveksling ligner Secret Santa, bortset fra at deltagerne forsøger at finde den sjoveste eller mest unikke gave muligt i stedet for noget, som modtageren faktisk ville kunne lide. Denne aktivitet er perfekt til grupper, der gerne vil have et godt grin i julen

For at spille skal hver person medbringe en indpakket gave til festen (jo mere mærkelig, jo bedre). Gaverne kan være nye eller brugte, men de skal alle have samme værdi, så ingen føler sig snydt. Når alle er ankommet, og alle gaverne er placeret i et område, skal deltagerne skiftes til at vælge en gave fra bunken og pakke den ud foran alle andre. Den næste person kan enten stjæle den gave eller vælge en anden fra bunken. Hvis en persons gave bliver stjålet, kan vedkommende enten vælge en anden gave fra bunken eller stjæle en andens gave. Dette fortsætter, indtil alle har haft en tur, og alle gaverne er blevet åbnet. Til sidst må alle beholde den gave, som de endte med at få! Denne aktivitet vil helt sikkert skabe nogle grin blandt dine gæster.

Dette er blot nogle få idéer til sjove aktiviteter, som du kan lave til din julefrokost i år. Ved at inkorporere nogle lege og traditioner i din fest er du sikker på at gøre den til en fest, som dine gæster vil huske længe efter, at julen er forbi! Glædelig jul!

Book et flødebollekursus til jeres julefrokost

Står du i spidsen for at planlægge en julefrokost med dine venner eller veninder, kan det være en god idé at overveje at booke et flødebollekursus til denne dag. Der er mange andre før dig, der har valgt det samme, så du skal ikke være bange for, at det er noget helt nyt at gøre på en polterabend. Og det kan endda lade sig gøre at holde det hjemme, hvis det gør det nemmere.

Læs mere her.

Et populært valg hos mange

Der er mange andre julefrokoster, hvor der er blevet valgt flødebollekursus som en af dagens aktiviteter. Hvis der ikke bare skal gå alkohol og fest i denne dag, men der også gerne må være noget sjovt, hvor det ikke bare handler om at drikke, kan et flødebollekursus være en oplagt mulighed. Det er også noget, hvor alle kan være med, og som ikke er svært at deltage i. Lyder det som noget for jer at lave, er det jo bare med at finde ud af, om der er ledige tider til et kursus på den dag, hvor I skal holde julefrokost.

Ikke en dyr aktivitet

Derudover er der jo heller ikke tale om en særlig dyr aktivitet. Der er i hvert fald mange andre aktiviteter på sådan en dag, der nemt kan komme til at koste meget mere. Så hvis du er på udkig efter en sjov aktivitet, hvor alle stadig kan være med til at deles om regningen, kan du med fordel vælge at læse mere om et flødebollekursus. Det er også en god aktivitet at putte ind i løbet af en dag, hvor der sikkert er så mange andre ting, I også skal nå, inden dagen går på hæld.

Behold alle flødebollerne selv

En klar fordel ved sådan en dag er jo også, at I naturligvis får lov til at beholde og spise alle flødebollerne selv. Så hvis du har en sød tand, eller hvis den kommende brud eller brudgom har det, er det jo ikke så tosset med sådan en aktivitet, hvor I kan få lidt lækkert at spise også. Og der er nu ikke noget som at nyde frugterne af sit eget arbejde, når I har fået lavet jeres flødeboller.

Vi håber i hvert fald, at du er blevet inspireret til at vælge et flødebollekursus til den polterabend, som du skal i gang med at planlægge inden længe.

Køb dine sjove kostumer på nettet

Har du brug for et kostume til dig selv, eller skal dit barn have et nyt kostume til fastelavn eller halloween, kan det være en oplagt idé at købe kostumerne på nettet.

Det er meget nemt at finde kostumer på nettet, og du kan endda ende med at spare rigtig gode penge på at købe dem de rette steder online. Der er mange fordele ved at bestille nye kostumer online, og nogle af dem kigger vi på her.

Et enormt udvalg af kostumer

For det første er der jo et enormt udvalg af kostumer at vælge imellem, når du shopper dem online. Går du bare ned i den lokale legetøjsbutik for at finde et kostume, kan du først og fremmest få svært ved at finde kostumer til voksne, samtidig med at der jo kun er det udvalg, den enkelte butik har på lager.

Når du handler online kan du nemt finde kostumer til både børn og voksne, og der er næsten ikke det kostume, du ikke kan finde, uanset om du så vil være cowboy, superhelt, prinsesse eller noget helt andet.

Find et stort udvalg af kostumer her.

Få det leveret lige til døren

Derudover er der jo også den fordel, at du kan få det hele leveret lige til døren, uden at du behøver at bevæge dig en centimeter. Du skal bare finde de kostumer, du gerne vil købe, betale for dem, og så bliver de ellers sendt hjem til dig eller din nærmeste pakkeboks.

Og skulle det ske, at der er et kostume, der ikke lige passer i størrelsen, er det hos langt de fleste butikker meget nemt at sende kostumet retur og bytte det til en anden størrelse, der passer dig bedre. Det plejer ikke at være et problem.

Find kostumer til alle begivenheder og årstider

Sidst, men ikke mindst, kan du jo også finde kostumer til alle typer af begivenheder og fester samt alle årstider. Skal du fx bruge et julemandskostume i december måned, er det ganske nemt at finde sådan et. Eller vil du være en uhyggelig vampyr til halloween, er det heller ikke et problem.

Om du så skal til tyrolerfest eller klædes ud som pirat, tager det ikke mange sekunder for dig at finde frem til en shop med det rette kostume til dig. Så det er bare med at finde dit nye kostume med det samme, hvis du ved, hvad du skal klædes ud som.

Alt du skal vide om General Electric Aktier

Investering i aktier bliver mere og mere populært blandt danskerne. Her er det især investering i teknologi og service, der hitter. Derfor vælger flere og flere at investere i aktiefirmaet General Electric. Er du interesseret i at vide mere? Så læs med herunder og få en masse information!

Historien bag firmaet

Mange er ikke klar over det, men General Electric er en stor del af dem amerikanske aktiehistorie. I dag er General Electric en af de største amerikanske virksomheder, der har indflydelse på resten af den vestlige verden. Firmaet blev startet i 1889 af Thomas Edison. Herefter tog firmaet fart, og snart erobrede General Electric hele verden. En af grundende til, at mange vælger at investere i aktier hos General Electric er, at de har en enormt god omsætning. General Electric har en omsætning på mere end 75 milliarder dollars årligt. Deres enorme og stabile indtægt gør, at man altid kan regne med et overskud på sine aktier i firmaet. Læs meget mere om historien bag firmaet på Aktieskole. Måske vil du blive overrasket!

Sådan køber du aktionerne

Det første du skal gøre, når du ønsker at investere i aktier hos General Electric, er at vælge en handelsplatform. Du kan vælge at gå direkte gennem din bank, men du har også mange andre muligheder. Her er det bare med at vælge den handelsplatform, man er mest tryg ved. Herefter skal du oprette en handelskonto, og udfylde den med alle dine personlige oplysninger. Nu er du klar til at sætte et beløb på din konto, og begive dig ud i din investeringsrejse!

Hvad er kursen på General Electric aktier?

Ligesom med alle andre aktier og aktiefirmaer, skifter kursen på General Electric aktierne hver dag. Grunden til dette er, at priserne på aktierne stiger og falder konstant. Aktier opdeles i stykker, og man udtrykker kursen på en aktie som den nominelle pris pr stk. Denne nominelle pris afhænger af, hvilken omsætning virksomheden har den givende dag. Det er altid et meget stort sats at investere i aktier hos et firma, der har konstant svingende indtægter og omsætning

Husk disse ting til julefrokosten

Uanset om man taler private eller firmajulefrokoster, så har de det med at blive en lille smule vilde. Snaps blandet med lidt for udadvendte mennesker kan være en farlig kombination der omdanner julefrokosten til en fest der kan blive svær at styre. Så inden du tager afsted hjemmefra, bør du sikre dig at håret sidder som det skal og at telefonen er beskyttet mod potentielle uheld.

Julefrokoster er hyggelige og en fantastisk måde at samle familie eller kolleger på i den mørke tid. Men mens nogle julefrokoster holder den hyggelige og rolige stemning hele vejen igennem, så er der andre der har det med at gå en smule over gevind.

Gem elektronikken væk

Hvis du har på fornemmelsen at julefrokosten kommer til at få et nøk op i stemningen og folk vil forvandle kontoret eller dit stuegulv om til et dansegulv, så er det en god idé at gemme computere, telefonere og andet dyrt elektronik væk inden gæsterne ankommer.

Du vil for eksempel nødigt have at din dyre iPhone bliver skubbet ned fra et bord og knækker skærmen eller nogen kommer til at sætte sig på den. Skærmbeskyttelse iPhone X/Xs/11 Pro er derfor eksempelvis en fornuftig investering i din dyre telefon.

Hold fast på håret

Vilde fester har det med at få håret til at se anderledes ud til slut sammenlignet med starten af festen. Så udover at holde styr på alle dyre sager og elektronik du eventuelt har med til festen, så er det en god idé at bruge lidt hairspray i håret for at se skarp ud hele festen igennem.

En god hairspray – en moderigtig hat er også en mulighed for at skjule håret – kan få din frisure til at se skarp ud på trods af blæst, dans eller utallige krammere fra mennesker der har tendens til at stikke hænderene i dit hår.

Man bliver aldrig for gammel for at lege

For at få flere farver ind i en ellers grå hverdag, så er det vigtigt at holde fast i legen. Det at lege, er ikke kun sjov for børnene, det er også helt afgørende for os voksne, for at vi skal bringe farver, grin og glæde ind i livene vores. Her kan du få inspiration til at bringe legen ind, som en naturlig del af din hverdag.  

Leg til fest og til hverdag 

En speciel anledning, som julefrokost, jubilæum, bryllup eller 40-års fødselsdag, er selvfølgelig oplagte muligheder for at lege. Der findes masser af sjove selskabslege, som børn, unge, voksne og ældre vil hygge sig med til festlige lejligheder. Du kan finde masser af inspiration til spændende, og sjove selskabslege online. Hvad med at holde en pause med at læse nyheder på dagens.dk, og bruge fem minutter på at kigge på selskabslege? Måske finder du også en leg, som du kan lave sammen med familien, på en helt almindelig tirsdag? 

Det er nemlig ikke kun til specielle lejligheder at man skal lege, for at få farver ind i hverdagen. En god måde at bringe legen ind i hverdagen på, er ved at starte til noget sport. Det at gå til dans, eller at genopdage glæden ved at stå på rulleskøjter, kan være lige det som skal til, for at du begynder at lege mere.  

Fordelen med at tage legen ind i hverdagen, gennem at dyrke sport, er selvfølgelig at det er godt for både krop og sjæl. Leg er typisk forbundet med bevægelse, og kan derfor være med til at styrke muskler, samt at stramme op kroppen. Ofte vil det også være sådan, at jo bedre form du faktisk formår at bringe dig selv i, jo mere overskud vil der komme. Forhåbentlig mere overskud, som du kan bruge til at lege og have det sjovt. 

Dyrk de små glæder i hverdagen 

Det at lege, kan også handle om den indstilling man har til livet. Hvis du kan formå at vække nysgerrigheden, og bringe den legende tilgang ind i hverdagen, så vil der være flere solskinsdage end regnvejrsdage. Prøv at lægge mærke til hvad du ser og hvordan du oplever de små ting rundt om dig. Prøv at bring sanserne og opdagelsen af verden med ind i hverdagens trummerum, og se om ikke der kommer mere vågenhed og legende øjeblikke.  

Et sted, hvor du kan starte er i madlavningen. Det kan lave mad er spændende, skønt og sanseligt. Prøv at se om du kan finde glæde i friske råvarer, og kombinere smagsoplevelser som er med til at skærpe sanserne og udfordrere smagsløgene. For at få inspiration til at dyrke tilberedelsen af sund og rigtig mad, så kan du starte ud med at abonnere på en måltidskasse. Hvorfor ikke prøve at spise grønt i en måned, eller gå for en helt ny retning i madvejen? Det vil helt sikkert være både sjov og inspirerende. 

Brug tid udendørs 

Hvis du har en have, så har du en unik mulighed til at bringe legen ind i hverdagen, både for dig og de mindste i familien. Hvad med at lave et legehus i haven, som du kan indrette og gøre klart sammen med børnene? Det kan være et fælles projekt, og være et samlingssted for hele familien. Se flere legehuse online, og se om det er et som falder i smag.  

Du kan også bruge haven til at skabe inspirerende rum for dig selv. Det kan være med en køkkenhave, eller ved at have en hængstol, hvor du kan tænke inspirerende tanker om fremtiden.  

Lejebolig Herlev – Hold fest i dit nye hjem

0

Der er gang i byggeprojekterne rundt omkring i landet, men særligt i Storkøbenhavn blomstrer nye, lækre boliger op. Med en lejebolig i Herlev er du tæt på både by og natur – og det kan være en god setting til en fest! Læs mere her. 

Der er sket meget på boligfronten i Hovedstadsområdet de sidste år. Mange nye projekter skaber boliger i hjertet af København såvel som i udkanten. Postnummer 2730 er blevet populært for dem, der ønsker en nyistandsat bolig nær både by og natur. Og det kan også blive populært for dig, der gerne vil bo et sted med plads til fester og gæster. 

For festaben på boligjagt 

Du kan finde et kort over nye lejeboliger i Herlev her. Hvis du er en festabe på boligjagt, kunne det bestemt også være en mulighed for dig. Med en lejebolig i ét af de nye boligprojekter får du nemlig masser af rum, lys og udsigt, hvilket er perfekt for dig og dine gæster.  

De moderne byggerier er kendt for deres minimalistiske og funktionelle indretning, hvilket som oftest betyder god gulvplads og højt til loftet. Boligerne er lette at rengøre, og desuden er der tænkt bæredygtighed ind i ligningen, hvilket giver en behageligt lav energiregning. Derfor skal du ikke bekymre dig, hvis du har lyst til at pynte hele hjemmet med lyskæder eller diskolys inden festen. 

Lejebolig Herlev – Gåtur i naturen eller vild tur i byen? 

Du kan nemt dække op til en festlig julefrokost i din nye lejebolig, eller du kan skifte den røde velourdug ud med en klassisk hvid, hvis du skal holde konfirmation eller bryllup. Uanset om I skal drikke glögg eller champagne, befinder I jer et rigtig godt sted i forhold til aktiviteter. 

I kan gå en tur i Herlevs hyggelige bymidte eller nyde naturen, som gør stedet så populært. I kan også hoppe på S-toget, i nissehuer eller formel beklædning, og tage til København på tyve minutter. Placeringen så tæt på byen gør Herlev ideel for den sprudlende festtype.  

Fordelen ved en lejebolig 

Det kan være en fordel at leje, hvis du er usikker på, om du er klar til at binde dig økonomisk. Det er mindre forpligtende og dermed mere fleksibelt. Hvis du lejer, kan du tjekke området ud og se, om det også er et sted, du har lyst til at bo på sigt.  

Lejeboliger egner sig godt til den nybagte familie, der på sigt planlægger at flytte ind i noget større. Studerende, der skal læse et sted for en afgrænset periode, har også stor glæde af at leje. Lejeboliger findes faktisk i ethvert format og i enhver størrelse, så der er noget for alle. 

Køb sjov julesweater til julefrokosten

0

Der er næsten intet der er så festlig som julesweaters når julesæsonen nærmer sig. Specielt i forbindelse med julefrokost, er dette et næsten helt essentielt accessoires. Her får du alt du behøver at vide om sjove julesweaters til julefrokosten. 

Hvad er en julesweater? 

En julesweater er simpelthen en sweater med et julemotiv. Du har helt sikkert set filmer som Bridget Jones, der julesweateren bliver en stor del af historien. Som i Bridget Jones, der både Bridget og den mandlige hovedkarakter Mark Darcy, bliver påtvunget at have på julesweatre til familiens store julefrokost, så er julesweatere ofte noget der bliver anset for at være lidt komisk og lidt latterligt. Derfor giver det en ret sjov tvist til for eksempel en julefrokost, at alle skal have julesweater på. En julesweater kan have for eksempel julemænd, snemænd, rensdyr eller juletræer som motiv. Det er tit ikke tale om sweatere der er til pæn-brug, men som udelukkende er ment til at give et sjovt og festligt præg til en fest.  

Der findes også andre gode filmeksempler på gode julesweaters. I Harry Potter og De vises sten, som er den første film i Harry Potter-serien, har både Harry og bedstevennen Ron på sig meget ikoniske julesweaters, strikket af Rons mor, den første jul på troldmandsskolen Hogwarts. Det er derfor ikke egentlig så mærkeligt, at julesweaters er blevet enormt populære de sidste år. Efterspørgslen er simpelthen blevet ret stor, fordi det er blevet cool at være lidt grim. Og julesweaters er helt klart grimme på den fede måde.  

Lav en juletrøje-tradition  

Man kan også lave dette med julesweaters til en familietradition. Alle i familien kan med fordel tage sine julesweaters på, når det er jul. Det skaber en sjov stemning og det bliver en hyggelig tradition, der man gør noget ekstra ud af, at det er blevet jul.  

Det er jo sjovt at pynte sig lidt ekstra, specielt når det er jul. Nu er det jo også blevet meget trendy, lige at have lidt 90er-agtigt tøj på, og julesweaters har gerne den ultimative 90’er-vibe. Det er nemlig meget trendy at have larmende sweaters, der ikke nødvendigvis ville blive anset for værende god smag, og her er julesweaters helt perfekt.  

Der er derfor også mange der laver julesweaters til en tradition til julefrokost. Gerne med tilhørende rensdyrhorn eller sjove julemandshuer. Det gør det nemlig til noget helt særlig, og julefrokoster skal nemlig heller ikke være som alle andre frokoster. Julefrokoster kræver det lilel ekstra, og her kommer man virkelig langt med juletrøjer.  

Hvis man som par gerne vil matche og give sjove julegaver, kan man for eksempel også købe julesweaters til han og hende. Der findes nemlig også en fantastisk julesweater dame, som man med fordel kan investere i, hvis man vil lave en lille juletradition med sit hjertes udkårne. Derfor behøver man ikke udelukkende at bruge julesweaters til julefrokost, selv om det er oplagt. Den kan sagtens have flere funktioner.  

Hvor kan man købe julesweaters?  

I dag er der mange steder man kan købe julesweaters, men det bedste er, at finde nogen der sælger juletrøjer af høj kvalitet til en god pris. Med en julesweater rabatkode, kan du finde lige præcis de fede julesweaters du vil have til julefrokosten til en god pris.  

Der findes mange gode julesweatere der kan gøre din julefrokost til noget helt særligt. Der er ingen grund til at nøjes med det næst bedste, når du kan få gode og fede juletrøjer til fantastiske priser online. Det er en god ide at bestille i god tid inden julefrokostsæsonen starter, så man er helt klar, når det hele går i gang – det er jo lige om lidt.  

Når julen står for døren

0

Som december nærmer sig med hastige skridt og juleudstillingerne i byen kommer i vinduerne er det tid at se på udklædning til jul. For det går ikke at julen er uden julemand, nissepige eller rudolf med den røde tud. Så er det bare at finde ud af hvem der skal være hvem. I disse meeto-tider og i ligestillingens navn er det måske mors tur til at komme i julemandskostumet.

Julen er altid stress og jag og selvom vi ved det så kommer det som en overraskelse for os. Som fredage og lørdage bliver booket op af diverse julearrangementer for voksne og børn, så vokser listen over indkøb også. Det kan være svært at få tid til det hele. Det er derfor en god ide at få købt det ind, som du ved du skal have brug for i god tid. Det er kan være julepynt, der er vildt billigt i sommermånederne og ikke mindst julekostumer, der bare koster det dobbelt i december. Det kan dog godt være svært at finde julestemning og juleinspiration frem når solen skinner. Så find ideer til julekostumer her.

Julebagning – julestemning for alle sanser

Huskeliste til jul

Der ER meget der skal nås op til jul. Så det er godt at have lister over alle de ting der skal laves. Giv dig selv – og familien – tid og rum. Ellers bliver det stress og ærgrelse hvilket godt kan undgås. Men her må du kvæle din indre FOMO og sikre rum omkring dig selv og familien. Nu gælder det om at få styr på kalender og alle dine aftaler. Er der børn, så skal du sikre dig at deres arrangementer er koordinerede. For der er som oftest mange – og de ligger altid lige efter arbejde. Det er ofte man skal have noget med. Så styr på kalender – og så luk den for yderligere aftaler. Medmindre det er noget helt særligt.- Du bliver glad for det.

Styr på julegaver og mad

Så er det om at få styr på hvem der skal have gaver, hvor meget de skal have for – og så få det i hus. Her er online køb bare en gave til det meste – og sæt tid af til at få det hele hjem. Når alt er bestilt kan du nemlig sætte et stort hak ved gaver. Men du er ikke færdig. For husk at bestille gavepapir, bånd, til og fra kort og måske lidt ekstra julepynt. Det kan godt klares – hvis du sørger for at dedikere nogle timer med din mobil og dit kreditkort. Hvis du alligevel er online og skal købe gaver kan du også få langt det meste mad og drikke hjem også. Her er REMA1000, Irma, Nemlig og en masse andre supermarkeder der bringer det hele til døren. Julen kan – hvis du vil og har lister – blive en fest.

Julemad indkøb og gode råd

Jul er flæskesteg og and, hvide og brune kartofler og masser af sovs. Der skal ikke spares på noget. Tilbehøret skal også være i orden. De sure som rødkål og ribsgele, syltede asier og cornichonger. Til dessert er der naturligvis risalamande.

Når det gælder flæskestegen skal det være med sprøde svær og en saftig and. De brune kartofler er belagt med et lækkert lag karamel. Jo vejen til et godt julebord er belagt med udfordringer.

Hvis det er første gang du skal holde jul, så er det okay med begyndernerver. Her er rådet at holde det enkelt og se efter de nemme løsninger med and. Her kan Confit de Canard være en god løsning til and.

Men det er kun et af indslagene på bordet for en lang lækker juleaften i gourmet´en tegn.

Her er en masse gode råd til juleaften madlavning.

Du skal naturligvis i god sikre at du har udstyret i orden. Du må ikke gå ned på udstyr. Det vil sige gryder og grydeskeer, ovn og ildfaste fade, ingredienser som laurbær og salt, fløde og mandler. Det er bare vigtigt ikke at stå at mangle de små ting. Du må gerne være detaljeorienteret her. For djævlen er i detaljen.

Det er også vigtigt med en tidsplan. Den skal være realistisk og have lidt ”snor”.

Hvis maden skal på bordet til tiden uden julestress, så skal du virkelig kørefornuftig tidsplan. Du starter dagen før med alt hvad der kan gøres der. Det vil sige risalamande, rødkål, kartofler, en salat eller to og ellers gennemgå og find alt hvad der skal bruges frem og tænk juleaften igennem.

Forslag til køreplan 23. december

Kl. 15  – Sæt risengrød over og lav en masse. Børnene elsker det både til morgen og aften – og det r bare nem mad, der godt kan holde sig. Det er rart at have d. 25. december om morgenen. Sæt overskuddet i plastbøtter eller fryseposer. Det gør det ekstra nemt.

Kl. 15.30 – Kog mandler og smut og hak dem. Gem et par stykker af de smuttede, så du er sikker på at have til mandelgaven.

Kl. 16.30 – Nu kan du snitte rødkål og klargøre den. Når den er færdig med de rigtige doser af sukker og salt, så skal den blive i gryden og i køleskab. Så er den lige til at tage ud juleaften.

Kl. 17.00 – En af de for mange kedelige opgaver er at skrælle, koge og pille kartofler til brune kartofler.   – læg dem på køl i en frysepose, for du skal bruge gryden i morgen.

Kl. 18.00 – er der and fra bunden- og ikke confit de Canard, så kan du rense and og klargøre den. Her kan du tænke i fyld og krydderier.

Hav papir og blyant, så alt hvad du mangler kan blive indkøbt.

Juleaften madlavning

Hav dit netflix og viaplay klar og sæt børnene foran husalteret. Nu kan du fokusere på resten af maden. Start så tidligt du kan. Så du kan nå at passe på dig selv og være klar til gæster.

Kl. 10.30 – Skræl kartofler og læg dem i koldt vand. Få styr på de små ting – og køb ind eller dæk bord.

Kl. 13.00 – Kom anden i en god ovn. Vær sikker på at du har styr på temperatur og krydderier.

Kl. 13.00 – Pisk flødeskummet og få lavet risalamand færdig og sæt den på køl – men ikke for koldt/frys

Sørg for at dække bord og gør dig selv og børnene i stand.

Kl. 15.30 – Tag anden ud og parter den. Læg den i et fad eller to, der er ildfaste og stil det på på køl.

Kl. 15.45 – Nu skal du sætte flæskesteg i ovnen

Kl. 16.00 – du kan med held åbne de lidt tunge rødvin – hvidvin skal på køl sammen med danskvand og sodavand.

Optimalt tidspunkt at gå i bad og få festtøj på. Men husk at have forklæde klar når resten skal skæres og anrettes.

Kl. 16.45 – Nu skal du lave brune kartofler. Husk det skal stå ved svag varme til sidst

Kl. 16.50 – sæt hvide kartofler over. Husk de kan holde varmen godt – og varm sovs gør underværker

Kl. 17.00 – Så er det frem alt tilbehør på bordet.  Det kan være det sure og søde og saltede.

Kl. 17.15 – Klargør sovs

Kl. 17.45 – Sæt rødkål over samtidig med du sætter and i ovnen ved 175 grader.

Kl. 17.50 – Sæt brune og hvide kartofler i skåle

Kl. 17.55 – Så skal flæskestegen skæres ud og anrettes

Kl. 17.59 – Lige inden der kaldes til bords, så skal kirsebærsaucen sættes over ved svag varme

Så er der klar til juleaften.